Pa lidhje

Dhe pa kuptim.

(Zëri)

Advertisements

2 thoughts on “Pa lidhje

  1. Ne fakt kuptim ka: “nuk kam lidhje” eshte shprehje e zakonshme qe perdoret ne Kosove me kuptim “nuk kam ide”, me gjase e perkthyer fjale per fjale prej serbishtes “nemam veze” me te njejten domethenie.

    • Dakord, qenka kalk prej serbishtes; por një prej Shqipërie s’do ta kuptonte; dhe nuk më duket se i shton gjë shqipes, aq më tepër që, në letrarishte, ‘pa lidhje’ ka kuptimin ‘që nuk lidhet me temën ose me argumentin.’ Gjithsesi, falemnderit për këtë informacion që nuk e dija 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s